RECIPE: "Cheesy" Nachos /vegan, gluten-free, soya-free, low-fat/

10:56


Mám pro vás jeden z nejlepším receptů, co znám! Veganskou alternativu zapečených nachos se "sýrovým" dipem a bohatou oblohou. Takže pokud pořádáte párty/ posezení u vínka, tenhle recept určitě vyzkoušejte  a dejte vědět, zda-li jste si pochutnali stejně tak dobře, jako já! :-)


Potřebujete (2 lidi):
4 kukuřičné tortily
2 hrsti rukoly
75g černých oliv
2 PL kukuřice
2 rajčata
1/2 červené papriky (kdo má rád jalapenos, může použít tu)
hrst pokrájené petrželové natě
hrst pokrájené jarní cibulky

Na veganský sýrový dip:
1 velkou bramboru
2 středně velké mrkve
2 ČŽ olivového oleje
1 ČŽ římského kmínu
1 ČŽ sušené papriky
1 PŽ datlového sirupu
špetku soli, pepře a chilli
šťávu z jedné poloviny limetky
 
Nejprve začněte s dipem. Bramboru a mrkve uvařte do měkka, nechte vychladnout a rozmixujte do hladka s ostatními ingrediencemi.
Rozehřejte pánev. Tortily rozkrájejte na trojúhelníčky a opékejte na pánvi do křupava (asi 5 minut), než se na nich objeví hnědé skvrnky.
Všechnu zeleninu očistěte a pokrájejte na drobno. Hluboký talíř vystelte rukolou, přidejte opečené tortily a zbytek zeleniny. Navrch rozprostřete veganský dip a bylinky. Podávejte s limetkou, kdyby měl někdo chuť spodní vrstvu rukoly později trochu osvěžit. Dobrou chut! 



You Might Also Like

1 komentářů

  1. To vypadá krásně, chutně a i celkem jednoduše. Ideální kombinace pro mě:)

    OdpovědětVymazat

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube Channel