Recipe: Marble brownies

11:04



Potřebujete:
250g másla
200g tmavé čokolády (alespoň 60% kakaa, ale čím více tím lépe)
200g kvalitní bílé čokolády
250g másla nakrájeného na kousky
250g třtinového krupicového cukru
4 střední vejce
140g hladké mouky
vanilkový extrakt (nemusí být)
pečící formu (kulatá průměr cca 28cm, nebo pekáček o délce strany 23cm)

Postup:
Troubu předehřejte na 160 stupňů (horko vzduch), plynovou pak na stupeň 3

Do jedné mísy nalámejte hořkou čokoládu, do druhé bílou. Do každé mísy přidejte 125g másla. obsah každé mísy rozpusťte ve vodní lázni popř. dejte na 2 minuty do mikrovlnné trouby. Rozpuštěnou směs promíchejte aby se čokoláda dokonale spojila s máslem.

Do mísy s tmavou čokoládou přidejte 150g cukru, do světlé postačí 100g, neboť čokoláda je sama o sobě dost sladká. Do bílé směsi můžete také přidat lžičku vanilkového aroma. Do tmavší směsi vmíchejte 50g mouky a do bílé 90g.

Formu vymažte máslem a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Nalejte půlku obsahu hnědé směsi, poté půlku bílé (těsto nemusí být rovnoměrně rozetřené), poté 3/4 zbytku hnědé směsi a na to půlku bilé. Na závěr nalijte zbyteček (1/4) hnědé směsi rovnoměrně přes poslední "bílé patro" a špejlí udělejte pár pohybů "sem a tam", čímž docílíte mramorového efektu.

Brownies pečtě v troubě po dobu cca 35min. Že je koláč hotový poznáte tak, že bílá čokoláda chytne zlatavou barvu. Koláč nechte úplně vychladnout aby se zpevnil. Doporučuji podávát se lžící pravé ušlehané šlehačky, husté posypané holanským kakaem. Jeden malý kousek 5x5 cm je vhodná porce, dezert je totiž opravdu sytý. V lednici vám brownies vydrží 3-5 dnů, nebo jej můžete hned po vychladnutí zamrazit, tak by měl vydržet až měsíc.









You Might Also Like

0 komentářů

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube Channel