Recipe: Dýně s bulgurem a špenátem

9:52

Dýně je má nejoblíbenější podzimní zelenina. Podzim je pro mě znamením sychravého počasí, prvních mrazíků, barevného listí, ale z oblasti stravování hraje největší prim dýně. Dýni mám ráda ve sladké, tak i ve slané variantě. Na čem vážně ujíždím, je obyčejná pečená dýně v troubě s olivovým olejem a poctivý americký "pumkin pie".


Já jsem si pro vás připravila mix mých oblíbených surovin.
Na 1 porci potřebujete:
40g bulguru
150g dýně (nejlépe Hokkaidó)
2 snopečky mraženého špenátu
velkou hrst fazolových luskůlžíci olivového oleje
lžíci zakysané smetany
hrst dýňových semínek
hrst sezamových semínek
hrst kešu ořechů
pepř, sůl, oregano

Bulgur dejte uvařit podle návodu. Dýni škrabkou oškrábejte slupku a nakrájejte na malé kousky. Rozehřejte pánev společně s lžící olivového oleje a přidejte dýni, špenát a po 3 minutách fazolky. Podlijte dcl vody, přiklopte pokličkou a poduste asi 10 minut do změknutí. Uvařený bulgur dochuťte solí a pepřem, přidejte lžičku oregana a přidejte do pánve se zeleninou. Promíchejte. Směs nandejte na talíř, doprostřed přidejte zakysanou smetanu, kterou posypete oříšky a semínky Můžete dochutit špetkou pepře a soli. Dobrou chuť!


You Might Also Like

0 komentářů

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube Channel