Recept | Bombajské brambory

5:14




Bombajské brambory mohou být považovány za studentské jídlo - jsou hotové do 20 minut, potřebujete k ním v podstatě jen pár ingrediencích, které jsou snadno k dostání a nevyprázdní vám nadobro peněženku a pokud dokážete krájet a míchat, budete se těšit z dobrého výsledku. A samozřejmě to nejdůležitější, jsou výtečné!

Na porci pro dva budete potřebovat:
5 očištěných brambor
4 velká rajčata
2 lžíce kukuřice
2 lžičky kari koření
1 dcl rajčatového protlaku
olivový olej
sůl
pepř

Postup:
Očištěné brambory uvaříme ve vodě se lžičkou soli do měkka, poté je nakrájíme na větší kousky. Na rozehřátou pánev přidám 3 lžíce olivového oleje a nakrájená rajčata. Rajčata restuji asi 5 minut, poté přidám trochu vody, aby mi vznikl bešamel. Přidám brambory, kari koření a asi 1 dcl vody a přiklopím pokličkou. Asi po 5 minutách přidám kukuřici a rajčatový protlak, špetku soli, pepře a nechám ještě 2 minuty dojít pod pokličkou. Servírovat můžete samotné (doporučuji pokapat datlovým sirupem!) nebo jako přílohu. 



You Might Also Like

3 komentářů

  1. Vypadá to skvěle, jen si dovolím oponovat, že bešamel se dělá z másla, mouky a mléka. Taky je cenově výhodnější a lepší koupit rajčatové pyré místo plechovkového protlaku. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, zaměnila jsem protklak za pyré, skutečně jsem použila pyré! Bešamel opravuji, je to takové naše domácí jméno pro všechny takovédle "čalamády" :D :)

      Vymazat
  2. Vypadá to skvěle. Už dlouho hledám inspiraci na oběd. Pořád mám ty samá jídla dokola. Takže děkuju ♥

    OdpovědětVymazat

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube Channel